Pillefyr

Fyns Energi & VVS forhandler og installerer vi pillefyr og stokerfyr. Rigtigt mange husstande kan spare tusindvis af kroner årligt ved at investere i et pillefyr, da det er langt billigere at opvarme boligen med træpiller end med f.eks. olie eller gas. Typisk er der tale om ca. halvdelen af varmeregningen, som kan spares væk samtidig med, at du får rigtig mange andre fordele. Til at starte med er der selvfølgelig tale om en lille investering, når du skal ud at købe dit nye pillefyr. Oftest er pengene dog allerede tilbagebetalt i løbet af få år, og du vil derfor hurtigt kunne få økonomisk udbytte.

Et stokerfyr, til tider også kaldt et kombifyr, adskiller sig fra et pillefyr, ved at man både kan fyre med de billige træpiller og almindeligt brænde. Det kan derfor være en god ide at overveje et stokerfyr, hvis du har mulighed for at anskaffe brænde indimellem til en billig pris eller måske endda gratis.

Fordele ved et pillefyr og stokerfyr

  • Færre udgifter, de fleste vil kunne opnå en ca. 50% lavere varmeregning
  • Kort tilbagebetalingstid, ca. 1-3 år afhængigt af dit behov og hus
  • Pillefyret er miljøneutralt, og du er dermed med til at mindske forurening og CO2-udledning
  • Det er nemt! Et pillefyr er meget stabilt og kræver meget lidt vedligeholdelse

Priser på pillefyr

Når de fleste overvejer køb af pillefyr, er den største overvejelse typisk prisen og førstegangsinvesteringen. Prisen på et pillefyr eller stokerfyr ligger fra ca. 20.000 kr. og op til 45.000 kr. Hvor meget, du skal forvente at bruge, afhænger meget af dit behov. Der er stor forskel på, om du skal opvarme 100 eller 300 kvadratmeter. Jo større dit hus og pillefyr forbrug er, jo større investering skal du også forvente.

Vi fører flere forskellige af de bedste mærker blandt andet Woody pillefyr, som er meget anerkendte for at være prisvenlige og give rigtig meget for pengene.

Der findes ikke et direkte pillefyrtilskud, men det kan måske alligevel være en god ide for dig at undersøge mulighederne for at få lidt støtte til din investering. Rigtigt mange af de danske energiselskaber tilbyder nemlig at belønne dig økonomisk, hvis du energirenoverer dit hus. Det kan kun gøres én gang, og det er ikke alle elselskaber, der er med i ordningen. Der findes heldigvis masser af information rundt omkring på nettet vedrørerende emnet, som du kan søge efter.

Installation af pillefyr

Inden du farer ud og køber det første og bedste stokerfyr, du kan finde, er der nogle ting du bør tage med i overvejelserne. Dit hus skal have et fyrrum med plads til både fyr og formentlig også træpiller, medmindre du har andet sted til opbevaring. Rigtigt mange vælger at købe ind til ét års pillefyr-forbrug ad gangen, da det er langt det billigste. Sørg for, at du kan opbevare dem tørt og forvent et bruge omkring 3 tons træpiller, hvis I er en almindelig dansk familie. Det varierer selvfølgelig meget fra hustand til husstand. Er du i tvivl om noget, så kontakt os gerne for at finde det bedste pillefyr til lige netop jeres behov. Vi har fyr fra flere forskellige producenter og forhandler blandt andet Woody og Scotte-pillefyr. Se også vores sider omkring de enkelte produkter for mere forklaring.
Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?
Så tøv ikke med at kontakte os, så svarer vi inden for kort tid.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?
Så tøv ikke med at kontakte os, så svarer vi inden for kort tid.