Grønt vand i vandhanen

Har du opdaget grønt vand i din vandhane?

Fjernvarme Fyn indleder løbende kampagner, hvor de tilsætter grønt vand til fjernvarmevandet. Det lidt selvlysende grønne farvestof er uskadeligt, og man tager ikke skade af det, men det betyder dog at der er utætheder i mellem dit brugsvand og fjernvarmen.

Utæt vandvarmer

Farvestoffet bliver tilsættes jævnligt, og hvis du opdager farveskift herefter, så betyder det med al sandsynlighed at din vandvarmer er utæt. Det kan resultere i to ting:

1. Der kan løbe vand i mellem de to lukkede systemer, det betyder, at du kan risikere, at du bruger for meget forbrugsvand, hvilket koster dig penge.

2. Der løber fjernvarmevand over i dit forbrugsvand, hvilket betyder at du spilder varme og det koster dig også penge. Desuden er fjernvarmevandet ilt og kalk indholdigt, hvilket skader dit rørsystem, og tilsidst kan blive meget dyrt at få lavet.

Det kan du gøre

Hvis du opdager at du har et problem, så er det en god ide at få tjekket systemet for fejl og få en ny varmtvandsbeholder. Som primær VVS installatør i Odense og fyn, så kan vi hurtigt komme ud og lave et tjek, vi har pt. også et godt tilbud på en ny vandvarmer, som du kan læse om her. 

Kontakt os idag og hør mere på telefon: 40 33 66 13

Det er en fordel at få fejlen rettet

Hvis det er en fejl i systemet, så kan det blive dyrt at få lavet på længere sigt, da man ender med, at der kommer kalk og ilt problemer i ens nuværende system.

Ofte er fejlen grundet en gammel vandvarmer, som er blevet utæt. Ved at skifte til en ny undgår man ikke alene udveksling af vand, man kan også spare mange penge på varme regningen, da nye varmtvandsbeholdere er langt mere effektive og miljørigtige.

Som en sidste fordel, og måske også vigtigste, så er fjernvarmevand ikke beregnet til at blive drukket, da det er grumset og kan indeholde bakterier. Det kan derfor have en skadelig effekt i længden at drikke det forurenede vand.

 

Du kan læse mere om fjernvarmefyn og deres forsøg her.

 
Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?
Så tøv ikke med at kontakte os, så svarer vi inden for kort tid.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?
Så tøv ikke med at kontakte os, så svarer vi inden for kort tid.