Gasfyr

Det er blevet mere og mere populært at bruge gasfyr som varmekilde i hjemmet. Dette skyldes naturligvis, at du med en gaskedel kan opnå flere forskellige fordele. Først og fremmest tænker de fleste selvfølgelig på deres varmeøkonomi, som du med en gaskedel typisk kan forbedre. Derudover kan du potentielt opnå en lang række andre fordele og ikke mindst være med til at skåne miljøet. Overvejer du selv at anskaffe et nyt gasfyr, kan vi hos Fyns Energi og VVS hjælpe dig med både vejledning, køb og installation. Vi fører gaskedler fra de bedste mærker som Vaillant, Bosch og Weishaupt, som leverer produkter af meget høj kvalitet og dermed sikrer dig en holdbar løsning. Har du behov for vejledning, spørgsmål eller lignende er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Opvarmning med gasfyr

Et gasfyr er en meget enkel form for varmekilde. Det består af to primære dele, en brænder og en gaskedel og bruger naturgas som drivmiddel. Naturgassen afbrændes i kedlen og den varme, der dannes, bruges til at opvarme husets vand til både radiatorer og vand i hanen.

Fordele ved et naturgasfyr
  • Mindre varmeudgifter i forhold til at fyre med olie og elradiatorer
  • Gasfyret er meget stabilt, driftsikkert og har en lang levetid
  • Miljøvenligt pga. høj virkningsgrad og udnyttelse af ressourcer
  • Fyret installeres nemt i hjemmet og kræver minimal justering og vedligeholdelse

Hvor meget kan jeg spare med et gasfyr?

At fyre med naturgas er en hel del billigere end at fyre med både olie og elradiatorer. Gasprisen stiger og falder naturligvis som med oliepriserne, men når prisen går op ad, er det oftest ikke de samme voldsomme stigninger, du vil se. Udskifter du et ældre gasfyr med et nyt et af slagsen, kan du spare op til 25%. Teknologien udvikler sig hurtigt, og gaskedlerne bliver derfor mere og mere effektive til at udnytte gassen. Dette gavner både din varmeøkonomi og miljøet, og du bør derfor løbende overveje, om det er tid til at anskaffe en nyere model. Når først du har en gaskedel, er det desuden også den langt nemmeste løsning at fortsætte med. Typisk kan du forvente, at dine omkostninger til et nyt fyr inklusiv installation osv. vil være tjent hjem i løbet af 8 til 10 år.

Udgifter til anskaffelse, installation osv.

Overvejer du at investere i et nyt gasfyr, er der selvfølgelig nogle umiddelbare omkostninger til indkøb og ikke mindst installation. Hvor meget dette beløber sig til, afhænger af flere forskellige faktorer. Rigtigt mange har i forvejen et ældre gasfyr, som de ønsker at udskifte, og hvis dette er tilfældet, er det oftest ikke særlig dyrt og kan gøres for ca. 35-40.000 kr.

Har du i øjeblikket en anden varmekilde, som f.eks. et oliefyr, skal du forvente nogle flere udgifter. Dette skyldes naturligvis, at det kræver en del forarbejde, før gasfyret er klar til brug. Her tænker vi blandt andet på anlæg af rør, aftræk osv.

Vedligeholdelse af gaskedler

En af de rigtig gode ting ved et gasfyr er, at det kræver meget lidt vedligeholdelse. I det daglige kører det stort set af sig selv og behøver ingen opmærksomhed fra din side. Det eneste, du bør være opmærksom på, er, at der ligesom med alle andre former for opvarmningsudstyr, bør gennemgås et eftersyn en gang imellem. Hvor tit, du bør se din gaskedel efter, afhænger meget af, hvor gammelt og hvilke type det er. Typisk taler vi om én gang hvert eller hvert andet år. Er du i tvivl eller har behov for yderligere vejledning, er vi altid behjælpelige, når det kommer til vedligeholdelse og eftersyn af gasfyr.

Sørger du for de regulære eftersyn, kan du forvente en lang levetid, helt op til 30 år. Rigtigt mange vil opleve, at de faktisk ender med at skifte deres fyr, selv om det stadig fungerer upåklageligt. Det er oftest fordi, teknologien har udviklet sig meget i løbet af årene, som tidligere omtalt. Defor kan det også rent økonomisk betale sig at investere i nyt udstyr.

Hvilket gasfyr skal jeg vælge?

Når du i sidste ende har taget den endelige beslutning om at vælge denne varmetype, er der oftest ét stort spørgsmål tilbage – hvad skal jeg vælge? Hvad der er det bedste gasfyr for lige netop dig, er dog meget individuelt, og det er derfor meget svært at komme med generelle anbefalinger. Det afhænger meget af din bolig, og om du f.eks. har andre energikilder der kan bruges i kombination med din gaskedel. En af årets mest omtalte energiformer har uden tvivl været solenergi, som med fordel kan bruges sammen med et gasfyr. Her vil du kunne udnytte solen om sommeren, hvor den er mest tilgængelig og derved spare på udgifterne til dit naturgasfyr.
Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?
Så tøv ikke med at kontakte os, så svarer vi inden for kort tid.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?
Så tøv ikke med at kontakte os, så svarer vi inden for kort tid.